Témaindító hozzászólás
|
2005.09.18. 23:05 - |
nos hogyan is kell a börpörköltet elkésziteni
hozzávalok az alapokhoz:hagyma zsir so paprika
a zsirt felhevithük,majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát.mikor ez már üvegesre dinszteködött, megszorjuk piropaprikávalovatosan hogy le ne kapja.azárt most ,mert a parika zsirban oldodik és igy agyja ki a szinét,ha ez megvan akkor beletesszük a frissen leszedett bört az ehcémás kezünkröl.darabolni nem kell mert kicsi ki foszlányokban jön le enyhén megprirtjuk a zsiron hogy a pörzsanyag ami keletkezik rajta az bezárja a börbe az izeket.2-3 deci vizzel felöntjük és addig fözzük mig el nem készül. a füszerezése : bazsalikom szerecsendio szegfüszeg és egy csipetnyi gyömbér köretnek burgonyakrokettet ajánlok
mindenkinek jo étvágyat kivánok |
[1-1]
nos hogyan is kell a börpörköltet elkésziteni
hozzávalok az alapokhoz:hagyma zsir so paprika
a zsirt felhevithük,majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát.mikor ez már üvegesre dinszteködött, megszorjuk piropaprikávalovatosan hogy le ne kapja.azárt most ,mert a parika zsirban oldodik és igy agyja ki a szinét,ha ez megvan akkor beletesszük a frissen leszedett bört az ehcémás kezünkröl.darabolni nem kell mert kicsi ki foszlányokban jön le enyhén megprirtjuk a zsiron hogy a pörzsanyag ami keletkezik rajta az bezárja a börbe az izeket.2-3 deci vizzel felöntjük és addig fözzük mig el nem készül. a füszerezése : bazsalikom szerecsendio szegfüszeg és egy csipetnyi gyömbér köretnek burgonyakrokettet ajánlok
mindenkinek jo étvágyat kivánok |
[1-1]
|